Rogier
Mechielsen

Ervaren grafisch ontwerper met expertise in het creëren van onderscheidende en intuïtieve websites. Door middel van mijn ontwerpen help ik merken en organisaties om hun boodschap effectief over te brengen en blijvende indrukken achter te laten.

Foto van Rogier Mechielsen

Passie voor ontwerp met impact

Sinds mijn kennismaking met het internet in 1996, heb ik een passie ontwikkeld voor het creëren van onderscheidende ontwerpen die een blijvende indruk achterlaten. Mijn doel is om klanten een unieke uitstraling te geven en impact te maken met hun organisatie of merk.

Multi­disciplinaire expertise

Bij internetbureau SWIS heb ik gedurende 18 jaar gewerkt aan diverse projecten, waarbij ik mijn brede expertise en vaardigheden heb ingezet. Mijn rollen als UX Designer, UI Designer, Visual Designer en Art Director maken mij een veelzijdige creatieve ontwerper.

Samenwerking en resultaat­gerichtheid

Als teamspeler werk ik graag samen met marketeers, strategen, ontwikkelaars en andere belanghebbenden om innovatieve oplossingen te realiseren. Mijn proactieve en communicatieve aanpak zorgt ervoor dat projecten tijdig en binnen het budget worden opgeleverd.

User Experience Design

Als UX Designer richt ik me op het begrijpen van de behoeften van gebruikers en het creëren van intuïtieve, bruikbare en boeiende interacties tussen gebruikers en digitale producten.

User Interface Design

Als UI Designer maak ik het visuele ontwerp van de gebruikersinterface van een digitaal product. Ik vertaal de visie en het concept van een product naar aantrekkelijke en functionele interfaces.

Visual Design

Als Visual Designer concentreer ik me op het esthetische aspect van een digitaal product. Ik creëer visuele ontwerpen die de merkidentiteit en boodschap van een product overbrengen.

Interaction Design

Als Interaction Designer ontwerp ik interacties en animaties binnen een digitaal product. Interactiepatronen, bewegingseffecten en overgangen zorgen voor een vloeiende en boeiende gebruikerservaring.

Graphic Design

Als grafisch ontwerper richt ik me op het creëren van visuele communicatie door middel van grafische elementen zoals logo's, illustraties en iconografie. Voor zowel printmaterialen als digitale toepassingen.

Art Direction

Als Art Director zorg ik ervoor dat de artistieke richting van een website aansluit bij de beoogde doelgroep en de merkidentiteit. Door kleurgebruik, typografie en visuele elementen breng ik een emotionele connectie tot stand die het gewenste gevoel oproept bij de bezoeker. Daarnaast zorg ik ervoor dat de boodschap van een organisatie of merk duidelijk en effectief wordt gecommuniceerd, waarbij ik strategisch gebruik maak van compositie, afbeeldingen en andere grafische elementen.

Web Development

Als website ontwikkelaar vertaal ik ontwerpen naar responsieve websites met interactieve elementen. Ik zorg voor een soepele werking op diverse apparaten. Mijn websites zijn gebruiksvriendelijk in het beheer, waardoor klanten zelf eenvoudig hun inhoud kunnen beheren. Zie Webflow Development